Usein kysytyt kysymykset

Alle olemme koonneet vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, joita meille esitetään.

Suunnitelmat kannattaa tilata, kun lopulliset rakennussuunnitelmat ovat valmiit, mutta viimeistään kaksi kuukautta ennen rakentamisen aloitusta, jotta saamme hiottua suunnitelmat viimeisintä yksityiskohtaa myöden valmiiksi. Suurin sudenkuoppa on lykätä sähkösuunnittelun aloitusta hetkeen, jolloin niitä jo tarvittaisiin, nimittäin perustus- ja maanrakennusvaiheeseen. Tämä on valitettavan yleistä ja usein aiheuttaa mm. ylimääräisiä kaivuutöitä ja muuta harmia myöhemmin. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, kuten tapaamme sanoa.

Suunnitelmien laatimiseen kuluva aika riippuu paljon kohteen laajuudesta, sekä halutuista toiminnoista. Tyypillisesti tavanomaisen omakotitalon sähkösuunnitelmat saadaan laadittua noin viikossa. Isompien kohteiden suunnitteluaikataulut katsotaan tapauskohtaisesti, mutta esimerkiksi tavallinen rivitalo saadaan suunniteltua 1-2 viikossa.

Kyllä, meiltä onnistuu myös pörssisähkön hintatietoa hyödyntävät ohjausratkaisut.

Sähkösuunnitelmien avulla puhutte samaa kieltä sähköurakoitsijanne kanssa. Hyvin laadittu sähkösuunnitelma säästää rakennusvaiheessa monelta harmilta, sillä sähköurakoitsijalla on selkeää tekemistä sekä suunnittelijan tuki saatavillaan. Lisäksi suunnitelmien avulla sähköurakan kilpailuttaminen on helppoa ja tarjoukset ovat keskenään tasavertaisia, jolloin voit oikeasti antaa valinnassasi enemmän painoarvoa tarjousten hinnalle.

Kyllä, hoidamme myös urakointia Seinäjoella, Vaasassa sekä lähialueilla.

Sähkösuunnitelmien hinta muodostuu aina kohteen vaativuuden sekä sen suunnitteluun kuluvan ajan perusteella. Tyypillisesti tavallisen omakotitalon perusmuotoiset sähkösuunnitelmat maksavat n. 600-1000 euroa. Älykotien sähkösuunnitelmat voivat vaihdella laajuudesta riippuen 1000-4000 euron välillä.

Lähtötiedoiksi tarvitsemme aina vähintään kohteen pohjakuvat, lämmitysmuodon, toivotun varustelutason, sekä kaikki olemassa olevat suunnitelmat joita kohteesta löytyy.

Pohjakuvat toimitetaan meille joko PDF- tai mieluusti DWG-muotoisena tiedostona. Muut tiedot voivat olla vapaamuotoisia.